3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Kořeněné kotlety

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 6 ks
vejce 5 ks
sůl 2 lžičky
pepř 1 lžička
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 6
Kuchyně: česká
Příprava: 23 h.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Všechny ingredience kromě oleje smícháme dohromady. Kotlety naklepeme, naložíme do připravené marinády a necháme nejlépe do druhého dne v chladničce. Druhý den opečeme a podáváme s hranolky nebo brambory.


 


RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...